• Щоб кисіль був однорідним, розведений крохмаль слід вливати ближче до стінок каструлі в киплячий сироп і швидко розмішувати, довести до кипіння, проварити 5 хв і вимкнути. Від довгого кип’ятіння кисіль стає рідким.
• Крохмаль часто додають у тісто. У бісквіті він забирає зайву вологу, і випічка виходить більш повітряною.
• Котлети будуть ще смачнішими, коли додати до фаршу крохмаль.
• Завдяки крохмалю котлети з курячого фаршу добре просмажаться, але не будуть сухими.
• Китайці часто обкачують м’ясо в крохмалі, змішуючи його з борошном і спеціями.
• Щоб приготувати курячі крильця у крохмальному клярі, досить приправити 1 кг курячих крилець (з надрізаної шкірою) спеціями, додати 3 ст. ложки крохмалю, влити два білки і все добре перемішати. Виходить особлива хрумка скоринка, м’ясо залишається ніжним та соковитим. Такий кляр можна використовувати для обкачування риби, сиру, свинини й овочів.
• Для сухої та чутливої шкіри обличчя можна зробити маску з крохмалю: у рівних пропорціях змішати крохмаль і свіже молоко (можна замінити 1 ч. ложкою олії), ретельно перемішати й нанести на шкіру на 10–15 хв, змити теплою водою.
• Ліфтинг-маску, що підтягує шкіру, можна приготувати, змішавши яєчний білок з 1 ст. ложкою крохмалю та 1 ст. ложкою кефіру. Маску нанести на 15 хв, змити прохолодною водою.
• Крохмаль допоможе доглядати за домашніми улюбленцями: слід нанести крохмаль на шерсть, розчесати щіткою – бруд обсиплеться разом з крохмалем. Так само можна почистити м’які іграшки, а також освіжити килим і відтерти на плиті сліди розбризканої олії та смальцю.
• Можна використовувати крохмаль як сухий шампунь. Він абсорбує жири, а разом з ними і неприємний запах.
• Розв’язувати вузлики накрохмаленими руками набагато легше.
Картопляний крохмаль можна приготувати вдома: картоплю потрібно помити, почистити, натерти, невеликими порціями викласти в сито і, багато разів занурюючи в миску з холодною водою та протираючи кашку, змити крохмаль. Воді з крохмалем дати відстоятися протягом кількох годин, акуратно злити, щоб не збовтати крохмаль, який осів на дні. Знову залити холодною водою, розмішати й дати крохмалю осісти. Воду злити, а крохмаль викласти на чисте полотно або папір і висушити.