Чому треба щодня застеляти ліжко, розповідає психолог

Ось як негативно на наше життя може впливати розстелене ліжко...

Психолог Олексій Горбачов каже, що усі успішні люди тому й успішні, бо привчили себе до дисципліни. Бо тільки наполегливість і дисципліна на шляху досягнення заповітної мети, можуть сприяти її отриманню.

Чи завжди так?

Є багато творчих людей, у яких взагалі немає ніякої дисципліни – вільні художники. Я погоджуся, і, запропоную вам поспостерігати за оточенням цих людей. Практично завжди поруч людина (швидше за близька, дружина), яка веде справи таких людей. І, багато в чому саме це визначає їх (спільний) успіх.

«То до чого тут ліжко», – знову запитаєте? А, це, як раз, перший етап до цього успіху.

Відповідальність

З малечку привчаємо дитину – твоє ліжко, твоя справа. Вранці його потрібно застелити. Ми привчаємо дитину, відповідати за те, до чого вона має стосунок. Вона дорослішає, починає себе поважати, адже бачить результат своєї праці і довіру до себе з боку батьків.

Дисципліна

Без дисципліни будь-яких успіхів, звичайно, крім випадкових, домогтися годі. Тільки планомірне виконання певних етапів в досягненні мети. Заправити ліжко – це той порядок, який панує не тільки в кімнаті, але і в голові.

Послідовність

Хапатися за кілька справ відразу – не зробити жодної. Привчаємося робити всі справи послідовно, прибрав – забув, пішов до наступної справи.

Зібраність

Це той момент, коли зробивши одну справу, ти про неї забуваєш, і, не відволікаючись, переходиш до іншої. Ясність розуму і розуміння що відбувається в твоїх справах і житті.

І ще … знову влягтися в прибране ліжко, набагато менше спокуса, ніж в розстелене.

Я б назвав це просте заняття – прибрати своє ліжко, ключем до успіху в житті. Звичайно, успіх залежить від багатьох факторів, але хіба він не перебуває ось з таких маленьких? І якщо ці чинники залежать від нас, то до успіху, ми можемо опинитися набагато ближче, якщо навчимося себе організовувати.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook