Купую відразу п’ять пачок соди, щоб обробити кущі, квіти і грядки

Сода - один з найдешевших засобів для обробки квітника, саду та городу від хвороб та шкідників. До того ж це натуральний і безпечний засіб, який ще й бур'янам заважає розмножуватися!

Сода захищає рослини від різноманітних захворювань і шкідників. У мене за два вечори йде до п’яти пачок! Це один з найбюджетніших методів обробки квітів та овочів. Сода захищає смородину від хвороб, а кущі троянд від навали попелиці. Також за допомогою соди можна знизити кислотність ґрунту, а грядки – від розмноження бур’янів.

Я розповім про ті способи використання соди, які перевірені мною на власному досвіді.

  1. Обробляємо смородину, аґрус і інші кущові рослини

Обробка проводиться на початку травня і потім повторюється через 7 днів. Це чудова профілактика від борошнистої роси. Для приготування розчину треба 80 г соди залити 10 л води, додати 40 г потертого господарського мила. Потім налити суміш в лійку і обробити кущі. Така суміш підходить і для кабачків.

2. Обробка томатів

Помідори через 7 днів після висаджування у відкритий ґрунт обробляю від фітофтори. 60 г соди заливаю 10 л води, пливати по 1 л під кожен кущ. Кажуть, що після такого поливу плоди стають солодшими. Не знаю, правда це чи міф, але мої помідори смачні.

3. Обробка троянд

Розчинити 80 г соди у 10 л води і обприскати кущі квітки (робити це треба тільки ввечері!), через 2-3 дні повторити.

4. Обробка проти бур’янів

Пів пачки соди розчинити у 10 л води, перемішати і полити всі міжряддя і квітники. Результат – менше бур’яну. Не хвилюйтеся, квітам це не зашкодить.

5. Захист від мурах

У відрі води розчинити 1 п. соди і вилити на мурашник. А суху соду розсипати навколо самого мурашника.

6. Проти слимаків і гусениць на капусті

Щоб позбутися гусениць, 100 г соди залити 10 л води і полити капусту. Рецепт проти равликів: змішати однакову кількість соди і борошна і посипати цією сумішшю уражені листочки.

7. Зменшити кислотність ґрунту

Сипати по дрібці соди в кожну лунку при висаджуванні розсади.

8. Полив огірків і помідорів у червні-липні 

Залити 5 г соди 1 л води і вилити під кожен кущ. Повторити через 2 тижні. Після цього, огірки ростуть швидше, рясніше цвітуть і дають плоди.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook