Штучний мед із будь-яких квітів: кульбаби, акації, жасмину, липи, каштану, бузини
Кульбаба/акація/жасмин/липа/каштан/бузина (будь-які з цих квітів – рецепт один) на один об’єм квітів – один об’єм води, наприклад на 1 л утрамбованих квітів – 1 л води. Поварити хв 10 на середньому вогні і лишити настоюватись до ранку. Зранку настій процідити і вже до цього відвару додати цукор 1:2. Наприклад на 1 л відвару 2 л цукру. Поварити, щоб добре розчинився цукор, прокип’ятити ще хвилин 10, додати трошки лимонної кислоти, зразу перелити в простерилізовані баночки і закрити капроновими кришками. Закатувати нема сенсу: цукор – прекрасний консервант. Таким медом ми солодимо чай цілу зиму!
Рецепт Надії Мельник
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30