Торт “Лебедина озеро”
Форма 20Х30 см.
Шоколадний бісквіт: 4 жовтки, 200 г цукру, 200 г кислого молока, 1 ч. ложка амонію (без чубка), 1 ч. ложка соди (без чубка), 400 г борошна, 3 ст. ложки какао, 200 г розтопленого маргарину.
4 жовтки і 200 г цукру збити до білої маси, додати 200 г кислого молока, 1 ч. ложку амонію (без чубка), 1 ч. ложку соди (без чубка), перемішати. 400 г борошна і 3 ст. ложки какао просіяти, додати малими порціями в попередню масу. Вкінці додати 200 г розтопленого маргарину кімнатної температури, добре вимішати. Розділити на 3 рівні частини. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ОС 20 хв до сухої палички.
Кокосовий корж: 2 вафлі 20Х30 см, 4 білки, 200 г цукру, 100 г кокосової стружки.
4 білки збити в круту піну, додати 200 г цукру тонкою цівкою, ще раз добре збити. На вафлю викласти половину білкової маси, рясно посипати кокосовою стружкою (на 2 коржі потрібно.100 г). Випекти 2 такі коржі при температурі 160 ОС 30 хв до легкого зарум’янення.
Крем: 500 мл молока, 3 ст. ложки без чубка борошна, 1 ст. ложку крохмалю, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 300 г масла.
500 мл молока довести до кипіння. 3 ст. ложки без чубка борошна, 1 ст. ложку крохмалю, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру перемішати і додати до кип’яченого молока. Варити на малому вогні до загустіння. Остудити, накривши плівкою в контакт, до кімнатної температури. 300 г масла збити до пухкої маси, поступово додавати малими порціями заварну масу, ще раз добре збити. А також 100 г кураги запарити, остудити, дрібно нарізати.
Скласти торт: коричневий корж, крем, курага, крем, корж з вафлею, крем, коричневий корж, крем, курага, крем, корж з вафлею, крем, коричневий корж.
Глазур: 1 ст. ложка масла, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки какао, 3 ст. ложки молока довести до кипіння. Прикрасити за своїм бажанням.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 55