Кіфлики з маком по-закарпатськи
У 500 г просіяного борошна додати 400 г холодного маргарину, перетерти в крихту, додати 4 ст. ложки оцту, 12 ст. ложок холодної води, замісити м’яке тісто. Поставити в холодильник на 2-3 години.
Макова начинка: 200 г меленого маку запарити 100 г кип’яченого молока, остудити, додати 100 г цукру.
Дістати тісто з холодильника, поділити його на 3 частини. Розкотити тісто на столі, присипаному борошном, у коло, порізати трикутниками, на край викласти макову начинку, сформувати кіфлики, випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 ОС до рум’яної скоринки. Охолоджені посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 47