Торт “Циган”
Форма 24Х24 см. Об’єм склянки – 250 мл. Бісквіт: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1/3 скл. борошна, 3 ст. ложки какао, 1 ст. ложка картопляного крохмалю, 1/2 скл. маку (змеленого), 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі.
Крем: 600 мл молока, 2 ванільні пудинги, 5 ст. ложок цукру, 1 ч. ложка ванільного екстракту, 200 г масла кімнатної температури.
Додатково: 2 полуничних желе, 500 мл гарячої води, 1 п. круглого бісквітного печива, 70 мл вершків 30%, 70 г темного шоколаду, шоколад для декору.
Бісквіт. Просійте борошно разом з порошком і змішайте з маком. Відділіть білки від жовтків і збийте з щіпкою солі до жорсткої піни. По закінченні змішування поступово додавайте цукор та яєчні жовтки. Додайте сухі інгредієнти в декілька невеликих порцій до білкової маси і обережно перемішайте великою ложкою або шпателем.
Форму 24 х 24 см або трохи більшу викласти папером для випічки. Залийте тісто, злегка вирівняйте і випікайте при 180 ° С протягом приблизно 40 хв до сухої зубочистки. Охолодіть та розріжте на 2 коржі.
Желе. Розчиніть желе у гарячій воді. Охолодити та відправте в холодильник для легкого застигання.
Крем. Поставте на вогонь 400 мл молока цукром та ванільним екстрактом. У молоці, що залишилось, розчиніть пудинги та влийте в вогонь, помішуючи. Готуйте, поки пудинг не стане густим.
Охолодіть (накривши харчовою плівкою в контакт). Масло збийте і ложка за ложкою додайте в нього пудинг. Половину крему викладіть, щоб змастити верхній бісквіт.
Змастіть бісквіт кремом. На крем викладіть печиво (можна попередньо просочити улюбленим сиропом). На печиво і між ним викладіть желе (воно має бути ледь загусле), розрівняйте та викладіть зверху бісквіт, намащений кремом. Поставте пляцок в холодильник на всю ніч.
Для помадки нагрійте вершки та розчиніть там шоколадні шматочки. Прикрасьте шоколадом.