З м’ятою
7 л березового соку, 10 ст. ложок цукру, 70 г сушеної м’яти, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Сік довести до кипіння, видалити піну шумівкою, всипати цукор, лимонну кислоту, все ретельно перемішати до розчинення цукру. Коли цукор розчиниться, вилити сік у підготовлені простерилізовані банки, вкинути в них м’яту і герметично закрутити кришками.
Із цукерками
3 л березового соку, 3/4 скл. цукру, кілька льодяників (можна використовувати барбарисові, м’ятні, дюшес), 2/3 ч. ложки лимонної кислоти.
Сік довести до кипіння, але не кип’ятити, зняти шумівкою піну. У напій всипати цукор, лимонну кислоту і покласти льодяники. Після цього сік має трішки настоятись. На завершення напій слід довести до кипіння, розлити по стерилізованих банках і герметично закрутити кришками. Банки перевернути вниз шийкою, накрити покривалом до повного охолодження.
Із шипшиною
3 л березового соку, 1 жменя сушеної шипшини, 3/4 скл. цукру, 10,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Процес приготування схожий з попередніми рецептами. Можна також до соку замість шипшини додавати нарізані фрукти: лимон, апельсин.
Рецепти Лариси Ваврін
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 24