Смачні пампушки із дріжджового тіста на воді
6 ст. ложок олії, 2 ст. ложки цукру, дрібка солі, 1,5 ст. ложки горілки, 18 г сухих дріжджів (або 55 г свіжих), борошна приблизно 1,2 л.
Олію, цукор і воду закип’ятити. Коли вистигне (має бути кімнатної температури), додати дріжджі і горілку. Замісити тісто. Поставити, щоб підросло на 1 год, накрити рушником.
Тісто розкотити товщиною приблизно 1 см, вирізати склянкою кружечки. Можна зробити з начинкою: розкотити тісто, притиснути легенько склянкою, викласти посередині начинку і зверху накрити знову тістом і тоді витиснути склянкою до столу і вирізати пампушок. Начинку можна будь-яку: макову, вишні, повидло. Дати підрости хвилин 10-15.
Смажити в олії (мають плавати в олії) на середньому вогні. Діставати на серветку, щоб увібрала олію. Коли остигнуть, обкачати в пудрі, а гарячі – в цукрі.