1. Заливний пиріг на кефірі і варенні
0,5 л кефіру, 0,5 л варення, 100 г маргарину розтопленого, кориця, 1 ч. ложка соди (розмішати з кефіром, залишити на 10 хв). Усе перемішати, додати борошно. Тісто має бути як густа сметана. Спекти у застеленій пергаментом формі до с ухого сірника (рецепт Ярослави Сезенко).
2. Заливний пиріг на чаї і варенні
0,5 л води (чаю або кави), 1 скл. варення, 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 1 скл. подрібнених горіхів, 1 ч. ложка соди погашеної, есенція або ваніль, 1 л банка борошна. Усе змішати, пекти 30-40 хв при 180 ОС, виходить велике деко (рецепт Лілії Теренюк).
3. “Медівник” з варення
250 г варення, 1 скл. склянка цукру, 3 яйця, 100 г маргарину, 1 скл. молока, 3 скл. борошна, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом). Усе разом збити. Додати корицю, гвоздику (2-3 бутончики подрібнити), родзинки, горіхи. Вимішати. Вилити у форму. Пекти близько 1 год при 200 ОС. Готовність перевірити сірником. А ще його можна перемазати кремом або повидлом. Можна додати какао, буде як шоколадний (рецепт Оксани Стисло).
4. Фальшивий медовик
0,5 л варення, 1 ст. ложка соди (погасити оцтом), 200 г молока (сирого), 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 2 ст. ложки олії, борошно (тісто має бути, як густа сметана). Замісити ложкою і можна поділити на два дека, бо добре виростає. На смак виходить, як медовик. Готовність перевірити зубочисткою (рецепт Світлани Сарапіної).
5. “Трухлявий пень”
2 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. варення, 1 скл. кислого молока, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 2 скл. борошна, 1 скл. горіхів подрібнених. Усе збити, пекти до готовності. Можна їсти як пиріг, а можна розрізати й перемастити кремом – і виходить смачний тортик.
6. Коврижка без яєць і молока
100 мл рідкого варення, 100 мл міцного чаю, 100-150 г цукру, 100 мл олії, 10 г розпушувача, 280 г борошна (1,5 скл.), 1 ч. ложка прянощів (кориця, імбир, кардамон), дрібка солі, 60 г родзинок, 60 г горіхів. Усе змішати, випікати 30 хв при 180 ОС (рецепт Ольги Демчук).
7. Пишний пиріг
1 скл. варення + 2 ч. ложки соди перемішати і поставити на 15-20 хв на холод. Додати 1 скл. цукру, 1 скл. сметани або кефіру, 2 яйця, 2 скл. борошна. Гарно виростає під час випікання. Коли вистигне, зверху можна посипати цукровою пудрою (рецепт Наталії Зореної).
8. ,,Бідний студент”
Змішати 0,5 кг борошна з 3 ст. ложками кака, о,3 ст. ложками цукру, 0,5 ч. ложки соди, 1 п. розпушувача, 1 п. ваніліну, дрібка солі. До цього додати 0,5 л мінеральної води, гарно перемішати, щоб не було грудочок, і 0,5 л будь-якого варення, перемішати та вливаємо 100- 150 г олії без запаху. Гарно перемішати. Можна додати порізані горіхи, сухофрукти. Змастити форму олією та вилити тісто (має бути густиною, як сметана ). Випікати при 180 ОС верх – низ, з піддувом 40 хв до сухого сірника. Як охолоне, присипати цукровою пудрою. Виходить вологий і смачний пиріг з шоколадно-фруктовою ноткою. Форма 26 на 36 см. (рецепт Мирослави Микитюк).
9. Вишнева коврижка
1 скл. цукру, 1 ст. ложка какао, 3 яйця збити міксером, додати 70 г молока, 0,5 ч. ложки соди, ванілін, 2 скл. борошна, 1 скл. варення вишневого, перемішати. Застелити деко пергаментом, змастити олією вилити тісто і пекти (рецепт лілії Сухої).
10. Манник із варенням
2 яйця, 1 скл. манки, 1 скл. борошна, 1 скл. кефіру, 1 скл. цукру, 0,5 скл. варення, 0,5 ч. ложки соди, 100 г олії або розтопленого масла. Змішати манку і кефір, залишити на 20 хв. Збити яйця з цукром, додати борошно, манку, цукор, соду, варення, олію або масло. Випікати 45 хв при 180 ОС (рецепт Олени Соломатіної).
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 225