Сирник з маком та вишнями. Неперевершений смак!

Це не просто сирник, а справжній розкішний десерт з маком та вишнями. Це найсмачніший сирник, який мені доводилося куштувати!

Сирник з маком та вишнями

Форма 20Х35 см. Сирна маса: 1,2 кг сиру, 7 яєць, 100 г масла, 60 г манки, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, цедра лимона, 50 г крохмалю, 150 г вишень. 
Корж: 250 г борошна, 120 г масла, 1 яйце, 100 г цукру, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки сметани. 
Макова маса: 150 г маку залити окропом і проварити 10-15 хв, помішуючи. Відкинути на сито, щоб стекла вода, додати 2 ст. ложки цукру, перемішати і помолоти на м’ясорубці 2 рази (я користувалась блендером).
Сирна маса: сир, жовтки, цукор, манку, крохмаль, масло, ванільний цукор збити блендером. Окремо збити білки з щіпкою солі до піни і обережно з’єднати з сирною масою і легко вимішати лопаткою. Від цієї маси відважити 600 г і з’єднати з маком, добре вимішати.
Корж: всі сухі інгредієнти змішати, додати масло, яйця, сметану і замісити тісто. Застелити дно форми пергаментом, боки змазати маслом, викласти тісто і рівномірно розподілити по формі і поставити в морозилку на 30 хв.
Сформувати сирник: корж, вишні (обсипані крохмалем, щоб не пустили сік), маково-сирна маса, біла сирна маса. Пекти 45 хв при 180 ОС і залишити остигати у вимкненій привідкритій духовці на ніч. Залити помадкою (не ламається, не пристає, еластична і блискуча).
Помадка: 140 мл води, 180 г цукру, 130 мл вершків (переважно даю сметану), 60 г какао. Все це варити на малому вогні хвилин 10. Окремо 2 ч. ожки желатину замочити в декількох стол. ложках окропу, дати постояти 10 хв. Потім добавити в масу, яка зварилась, і вимішати до повного розчинення. Трохи остигне, залити пляцок.
Рецепт Тані Козак, пекла і фотографувала Леся Сенько

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook