Сирний торт-желе

Робити такий торт дуже просто та жодних особливих інгредієнтів не треба (ну, хіба що «Амаретто», яке додають для смаку, але можна й без нього).

Інгредієнти: 150 г солодкого сухого печива (можна взяти шоколадне, вівсяне, ванільне), 100 г масла, 50 г мигдалю, 600 мл ванільного йогурту, 4–5 ст. ложок згущеного молока, 4–5 ст. ложок кокосової стружки, 2 ст. ложки ванільного цукру, 5 ст. ложок «Амаретто», 5 ч. ложок желатину.

Перетерти печиво та горіхи на борошно. Усе це змішати в однорідну масу і додати до неї масло, ретельно перемішати. У змащену маслом форму викласти тісто, рівним шаром його утрамбувати й поставити у розігріту на 200 °С духовку на 5–10 хв. Охолодити.

Збити разом йогурт, згущене молоко, кокосову стружку, «Амаретто» та ванільний цукор. 100 мл води довести до кипіння, кинути туди желатин і розмішувати до повного розчинення. Злегка охолодити желатинову воду і помалу ввести її в йогуртову масу, помішуючи. Залити цією сумішшю тісто й поставити торт у холодильник. Через 5–6 год можна їсти. Можна полити ягідним соусом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook