Тістечка з вершковим суфле
Форма 22Х32 см. Для одного білого коржа: 1 яйце, 90 г борошна, 60 г цукру, 70 мл молока, 50 г олії, 1 ч. ложка розпушувача (не повна), дрібка солі, ванілін (менше, ніж на кінчику ножа).
Змішати борошно з розпушувачем. Змішати цукор, сіль, ванілін. Яйце збити з цукром, поступово вмішати олію і ввести молоко зі шпинатом, тепер додати борошно та розмішати до однорідності. Варто зауважити: борошно буває різним, а тісто має бути не густим і не ріденьким, якщо вийшло густіше додати ложку молока; якщо ріденьке – вмішати ложку борошна).
Вилити корж у підготовлену форму (застелену пергаментом), розрівняти і випікати у розігрітій до 180 °С духовці 10-15 хв (стежте за своєю духовкою).
Крем: 300 г йогурту, 500 мл вершків (33-35%), 50 г цукрової пудри, 20 г желатину, 150 мл мандаринового соку, цедра 1-2 мандаринів або апельсина.
До йогурту додати цедру мандарин. У мандариновий або апельсиновий сік всипати желатин для набухання.
Вершки збити з пудрою (кількість пудри може бути за смаком). Желатин підігріти до 50-60° і ввести його в йогуртову масу (кімнатної температури), постійно мішаючи міксером. До йогурту (важливо щоб не навпаки) частинами ввести вершки на малих обертах міксера.
На корж викласти весь крем, охолодити до застигання, вилити охололе желе, прикрасити шматочками лимона. Розрізати на тістечка.
Рецепт і фото Наталі Іськів
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 58