Бісквітний торт з “Орео” та кремом з морозивом. Гарний рецепт на свято!

Такий торт вдасться з першого разу! Він дуже ніжний, із незвичайним кремом і печивом "Орео". Перевірений рецепт десерту на святковий стіл!

Бісквітний торт з “Орео”

Коржі

Форма 26 см. Мірна склянка 250 мл. Ванільний бісквіт: 6 яєць (білки і жовтки окремо), 1,5 скл. цукру, 1 скл. борошна, 0,5 скл. крохмалю, 1 ст. ложка розпушувача,
1 ст. ложка оцту або лимонного соку, 2 ст. ложки олії, 1 п. ванільного цукру. 
Білки збити з цукром і ванільним цукром до стійких піків. По одному ввести жовтки, продовжити збивати. Додати розпушувач і оцет чи лимонний сік і ще раз збити. Додати олію, збити. Поступово додати борошно і крохмаль, перед тим просіявши. Вимішати легенько або збити на найменших обертах. Випікати при температурі 170° 30-40 хв. Охолоджений бісквіт загорнути в плівку і поставити в холод, так з ним краще буде працювати. Розрізати на дві частини. В мене вийшов дуже високий, то навіть розрізала на 3 частини. Але верхівка пішла на пробу ласунам.
Шоколадний бісквіт: 6 яєць (білки і жовтки окремо), 180 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 60 мл олії, 20 г крохмалю, 40 г какао, 1 ч. ложка розпушувача, 145 г борошна, 3 ст. ложки окропу (кип’ятку).
Білки збити спершу самі або з дрібкою солі. Тоді поступово збивати з цукром і ванільним цукром до стійких піків. По одному ввести жовтки і весь час збивати. Ввести олію. Додати просіяне какао, крохмаль і змішати. Додати розпушувач, борошно і все змішати. Насамкінець ввести крутий окріп (кип’яток). Все збити разом і вилити в форму, застелену пергаментом. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180° десь 30-35 хв. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Охолоджений бісквіт теж загорнути в плівку і поставити в холодильник. Так волога рівномірно розподілиться з середини до країв. Поділити на 2 частини.

Крем

Крем: 400 г масла, 1 п. пудингу, 1 п. сухого морозива (Lodu), 80-100 мл молока, пудра за смаком. Додатково: 10 шт. печива “Орео”.
Зварити пудинг згідно з інструкцією. З 500 мл молока відлити 0,5 скл. і в ньому розвести пудинг + 2 ст. ложки цукру. Решту молока закип’ятити. До молока влити розведений порошок з цукром і довести до кипіння, безперервно помішуючи. Накрити плівкою і охолодити. Масло і пудинг мають бути однакової температури. Збити масло, по ложці додати до нього пудинг і весь час збити. Тоді всипати сухі Lodu, збити. Додати пудру, збити. Молоко (з холодильника) ледь нагріти (15 с в мікрохвильовці), влити до крему і збити. Крем готовий. Поділити крем на 4 частини.
Зібрати торт: ванільний бісквіт + крем + шоколадний бісквіт + крем + печиво “Орео” розрізане навпіл розподілити по крему + крем + шоколадний бісквіт + крем + ванільний бісквіт. Готовий торт прикрасити розтопленим шоколадом, шоколадними дропсами і кокосом.
Рецепт і фото Іванни Луць

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook