Торт “Наполеон” з лимонною ноткою
Форма: 25Х27 см. Тісто: 450 г борошна і 300 г масла чи маргарину, 1 яйце (вилкою розмішати), 150 мл холодної води, 1 ст. ложка оцту, дрібка солі.
Масло і борошно перетерти в крихту (холодний маргарин я вмочувала в муку і терла на терці) додати решту продуктів. Замісити швидко тісто і поставити в холодильник на ніч. Тісто поділити на 8-10 частин, кожну тонко розкотити, перенести в форму і проколоти вилкою. Випікати при температурі 200 °С 10 хв (орієнтуйтесь на свою духовку).
Крем: 2 яйця, 250-300 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, 600 мл молока, цедра з половини лимона (але не натерта, а обрізана ножем (як чистити яблуко), бо пізніше її забрати треба з крему, лиш щоб передала свою нотку).
Це все заварити, постійно помішуючи. Коли почне гуснути, додати лимонну цедру (шкірку) викинути. Накрити плівкою і охолодити. Заварна маса і масло мають бути однакової температури.
400 г масла збити. І по ложці додавати заварну масу і кожен раз збивати.
Перекладений готовий торт змастити кремом ще й зверху і обсипати подрібненим печивом “До кави”. Дати вистоятись не менше 12 годин, а краще 24. Смачного!
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
-
Приготуйте на свято торт “Пані Валевська” з джемом, безе і мигдалем
-
Безпрограшний десерт – торт “Спартак”. Мій найкращий рецепт!
Post Views: 209