Сирник “Сльози ангела” – ніжний, наче хмаринка

Це, мабуть, найніжніший сирник з усіх, які мені доводилося готувати і куштувати. Якщо все зробити правильно, зверху з'являться бурштинові крапельки.

Сирник “Сльози ангела”

Форма 24 см. Тісто: 80 г масла, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, 2 ст. ложка цукру, дрібка солі, 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, цедра половини лимона. 
У глибокий посуд помістити охолоджене масло, яєчний жовток, сметану і цукор. Додати дрібку солі, розпушувач. Все вимішати. Просіяти борошно, вимішати м’яке тісто. Тісто поставити в холодильник на 1 год.
Сирна маса: 1 кг домашнього сиру, 6 жовтків, 250 г цукру, 200 г сметани, ваніль, цедра лимона, 2 ст. ложки манки.
Сир перемолоти, або краще перетерти крізь сито. Додати жовтки, цукор, ваніль, сметану, цедру і манку.
Тісто рівномірно розподілити з бортиком у застеленій формі. На тісто викласти сирну масу. Струсити форму, щоб сирна маса рівно лягла по тісту. Духовку завчасно розігріти до 180 °C. Сирник випікати на середній полиці духовки 60 хв.
Білкова маса. 6 білків, 6 ст. ложок цукру.
  • За 15 хв до кінця випічки сирника почати готувати білкову масу. Білки з дрібкою солі збити у піну, поступово додати 6 ст. ложок цукру, продовжити збивати у густу масу.
  • Випечений сирник вийняти з духовки. Викласти густу піну, рівномірно її розподілити. Щоб оформити візерунок можна скористатися кондитерським мішком з насадкою або шпателем з візерунком. Випікати 15 хв при 180 °C.
  • Готова поверхня білка повинна бути ніжно кремового кольору, не засушена у хрустку скоринку, а м’яка. Сирник вийняти із духовки, провітрити її і помістити сирник знову у духовку (двері ледь привідкрити) і залишити його до повного охолодження. Потім вийняти сирник з форми. Його поверхня вкриється бурштиновими краплинами. Вуаля, ось і магія на кухні.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook