Неймовірний пляцок “Зимова вишня” з маковим і карамельним кремом

Це один з тих пляцків, який має неймовірний вигляд у розрізі і дивовижний багатий смак: тоненькі пісочні коржі, вишні у солодкому "снігу", а також чудове поєднання макового і крему з вареним згущеним молоком. Вражаючий, але не складний у приготуванні. Ось детальний рецепт від господині.

Неймовірний пляцок “Зимова вишня”

Форма 25Х35см. Тісто: 600 г борошна, 4 жовтки, 140 г сметани, 300 г масла.

Білкова маса: 4 білки, 180 г цукру, 1 п. польського сухого киселю вишневого. 0,5 л вишень у власному соку (умовно поділити на 3 частини).

Крем зі згущеним молоком: 300 г вареного згущеного молока, 350 г масла.

Крем з маком: 200 г маку сухого (запарити і перетерти), 1,5 п. пудингу сметанкового, 350 мл молока, 200 г масла, 180 г цукру, 1 п. ванільного цукру. 

Приготувати коржі

Змішати жовтки і сметану. Борошно розтерти в дрібну крихту з маслом. З’єднати компоненти. Довго замішувати тісто не потрібно, просто зібрати в кульку. Обгорнути тісто в пакет і покласти в холодильник на 6 год. Тісто розділити на 6 рівних частин. 4 частини покласти назад у холодильник, а 2 частини залишити.

Білкова маса: збити 4 білки спочатку з дрібкою солі, а потім цукром. Додати сухий кисіль, добре перемішати. Умовно поділити на 3 частини.

Розкотити одну частину тіста на розмір форми, викласти 1/3 білкової маси та 1/3 вишень. Розкотити другу частинку тіста і викласти поверх білкової маси. Обов’язково (!!!) поколоти корж зверху виделкою, щоб не здувся. Так само зробити ще 2 коржі. Всього має бути три подвійних коржі. Пекти при 180 ОС 30 хв (до легко золотавого кольору).

Приготувати два види крему

Крем зі згущеним молоком: збити м’яке масло, поступово додаючи варене згущене молоко. Краще поставити у холодильник на пару годин, щоб застиг. Тоді краще наноситься на коржі, не тече.

Крем з маком. Влити у каструлю молоко та цукор, поставити кип’ятити.
Розвести пудинг та трішки молока і ванільний цукор. Влити у молоко і помішуючи, проварити 1-2 хв. Охолодити до кімнатної температури, накривши його плівкою в контакт або помішувати час від часу. Збити м’яке масло. Поступово додавати заварений пудинг. Вкінці вмішати перетертий мак.Також крем залишити на кілька годин у холодильнику, щоб трохи застиг. Тоді краще з ним працювати.

Зібрати пляцок

Перший корж змастити 1/3 крему зі згущеним молоком, поверх викласти 1/2 макового крему. Другий корж два, повторити два шари з кремів. Третій корж змастити рештою крему зі згущеним молоком. Пляцок можна також покрити шоколадною глазур’ю. Потрібно щоб постояв при кімнатній температурі 3 год, а потім у холодильник на ніч.

В основі рецепт Наталії Сус. Пекла зі своїми змінами і фотографувала Ольга Мордовіна

Спробуйте також приготувати:

Вишнево-горіхова слойка з подвійним кремом. Мій улюблений пляцок!

Пляцок “Багатий” із шалено смачними коржами: з маком, кокосом, горіхами, сиром та курагою

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook