Торт “Осінні мотиви”
Лимонний курд: 1 лимон, 1 яйце, 2 жовтки, 90 г цукру, 30 г масла.
Натерти цедру з лимона та витиснути сік. Змішати 1 яйце та 2 жовтка, 90 г цукру, сік лимона та цедру. Покласти на водяну баню і варити поки не загусне. Процідити через сито і додати масло. Накрити плівкою і в холодильник до завтра.
Карамелізовані горішки: 1 скл. горіхів, 4 ст. ложки цукру.
На пательню висипати горіхи та цукор. Не мішати, в лише струшувати. Коли почали темніти, то викласти на силіконовий коврик. Як будуть вже тверді, то поламати дрібно.
Бісквіт: 5 яєць, 200 г цукру, 100 г олії, 250 г борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 200 г моркви.
Яйця збити з цукром. Долити олію, борошно, розпушувач та дрібно натерту моркви, карамелізовані горіхи і цедру. Викласти у форму на пергамент, пекти 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Коли охолоне, розрізати корж, просочити сиропом з мандариновим або апельсиновим смаком. Накласти курд на нижній корж по середині.
Крем: 330 г вершків (33%), 1 скл. цукрової пудри, 1 вешеневе желе, 0,5 скл. окропу.
Вершки збити з цукровою пудрою. Желе розвести її в 0,5 скл. окропу. Коли охолоне, додати до вершків. Збити. Крем накласти навколо курду і накрити другим просоченим сиропом коржем. Зверху покрити кремом, який залишився. Прикрасити торт можна шоколадкою, яку слід розтопити на водяній бані.
Рецепт і фото: Алла Сидор
Post Views: 33