Косичка з чорницями
300 г масла, 500 г борошна, 2 ст. ложки цукру, 20 г дріжджів, 0,5 скл. сметани, 2 жовтки, 0,5 л чорниць, 100 г цукру, 2 ст. ложки сухарів, пудра.
Масло посікти з борошном, додати 2 ст. ложки цукру, сметану (в ній розчинити 20 г дріжджів), 2 жовтка і замісити тісто. Покласти на годину в холодильник. Чорниці помити, просушити. Через годину тісто розкатати прямокутником, викласти на середину чорниці, посипати 100 г цукру та білими сухарями. Зробити смужки та завернути. Пекти при температурі 200-220 градусів 40-45хв. Витягти та щільно посипати пудрою.
Рецепт і фото: Алла Сидор
Post Views: 44