Яблучне варення в апельсиновому желе
2 кг яблук (обчистити, порізати кубиками або потерти) (я робила з паперівок і з антонівок, то з антонівки трохи смачніше) засипати 600 г цукру, залишити на ніч. Зранку трохи проварити, щоб яблука стали прозорими, відставити, охолодити до теплого. Тоді додати 1 галяретку, тобто желе (я робила з апельсиновою, вишневою, малиновою і персиковою, то мені найбільше сподобалась апельсинова, але і з іншими теж смачно!), добре перемішати, настояти 3-4 години, помішуючи час від часу. Тоді довести до кипіння, проварити 5 хв, розкласти в стерильні банки, закрутити. Я закривала кришками, що закручуються. Спробуйте, дуже смачно!
Рецепт Анжели Федорчук
Спробуйте також приготувати:
Яблучний джем “Як мармелад”. Готую в духовці: виходить густий, хоч ножем ріж!
Густе яблучне повидло. Чудово підходить для начинки у пироги і рулети