“Вишня в шоколаді”
Коричневі коржі. 3 яйця, 1 скл. цукру, 150 г маргарини, 1 ч. ложка соди (погашеної оцтом), 1,5 скл. борошна, 5 ст. ложок какао. (З цього має вийти два коржі).
Бісквіт: 3 яйця, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача,
Додатково: 0.5 л вишень у власному соку, 300 г шоколаду (розвести молоком – приблизно 6 ст. ложок)
Крем: 400-450 г масла, 1 скл. пудри, 1 скл. кип’яченого молока, лимонний сік.
Коричневі коржі: яйця збити з цукром. Додати розтоплений маргарин, борошно, какао, соду з оцтом. Пекти до готовності два таких коржі.
Бісквіт: білки збити з цукром, по одному додати жовтки, в кінці додати борошно з розпушувачем. Легко вимішати. Пекти до сухої палички.
Крем: масло збити з пудрою, повільно вимішати з молоком і збивати. В кінці додати трошки лимонного соку
Зібрати торт
Бісквіт порізати на вісім смужок. Коричневий корж змастити кремом, викласти чотири смужки. Між смужками викласти вишні й полити їх шоколадом. Змастити кремом. Тепер на вишні викласти смужки бісквіту, а між смужками – вишні. Полити шоколадом вишні. Змастити кремом і накрити другим коричневим коржем. Прикрасити торт за бажанням.
Рецепт і фото Оксана Бондарук