Шоколадний бісквіт: 125 г борошна, 150 г цукру, 30 г какао, 8 г розпушувача, 6 г солі, 1 яйце, 145 мл молока, 30 г масла, 30 г олії
Духовку розіграти до 170 С. Кільце 17 см. Боки нічим не змащувати. Усі продукти мають бути кімнатної температури. Сухі інгредієнти просіяти і змішати. Додати яйце, молоко, м’яке вершкове масло та олію. Перемішати вінчиком до однорідної маси. Якщо збивати, то на невеликій швидкості. Інакше виділиться клейковина і бісквіт буде тугим і щільним. Випікати 40-45 хв. Дати охолонути 10 хв у формі, а потім на решітці. Загорнути в плівку і у холодильник на 8 годин.
Чорничний соус: 300 г чорниці, 70 г води, 90 г цукру, 14 г кукурудзяного крохмалю.
Чорницю змішати з водою і цукром, довести до кипіння. Крохмаль розвести у воді (15 г) і додати до чорниці.
Кип’ятити 2 хв і зняти. Перелити в іншу миску і накрити плівкою так, щоб вона торкалася до поверхні соусу. Помістити у холодильник.
Чізкейк: 350 г сиру, 1 яйце, 65 г цукру, 150 г соусу з чорниць, 6 г кукурудзяного крохмалю.
Розіграти духовку до 110 С. Форму змастити маслом.
150 г соусу із чорниці заздалегідь перетерти через сито (його виходить багато, тому решта соусу піде у торт). Сир змішати із яйцем і цукром. Додати крохмаль і соус. Змішати до однорідної маси. Випікати 50-60 хв. Готовий чізкейк має вібрувати як пудинг. Тримати в холодильнику мінімум 6 годин.
Крем: 360 г сиру, 130 г вершків, 65 г пудри.
Сир збити блендером з пудрою. Вершки окремо. Все з’єднати лопаткою. Зібрати торт. Бісквіт-соус із чорниць-крем-чізкейк із чорниць-крем-соус із чорниць-бісквіт. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото: Тетяна Калитюк
Post Views: 103