салати з курятиною

Салати з куркою (вареною, копченою і смаженою) та різними заправками: топ-25 рецептів

Салат із курячим м'ясом - безпрограшний варіант як на будень, так і на святковий стіл. А скільки різних варіантів можна приготувати! З овочами, грибами і зеленню, з кукурудзою, горошком і квасолею, з майонезом та цікавими ароматними заправками, з родзинками, чорносливом, горіхами і ківі. Ми зібрали для вас найкращі рецепти від господинь! Обов'язково збережіть їх!

Салат з куркою, свіжими огірками і сухариками

Відварити куряче філе (2 половинки) охолодити і порізати соломкою. 1-2 свіжі огірки та 3-4 круто зварених яйця порізати соломкою. 1 середню цибулинку розрізати на 4 частини і тонко нарізати та замаринувати у воді з оцтом, сіллю та цукром на 15 хв, маринад після злити. Все змішати, а перед подачею в салат додати сухарики «холодець з хріном», майонез, сіль та мелений перець і відразу подавати.


Салат з куркою, омлетом та овочами

Збити 2 яйця зі спеціями, посмажити тоненький омлет. Коли остигне, скрутити в трубочку і нарізати тоненько смужками. Додати перець болгарський, огірок свіжий та куряче філе, нарізані соломкою. Змішати і заправити майонезом або сметаною з гірчицею.


Салат з куркою і пекінською капустою

1 середня пекінська капустина, 5 варених яєць, куряче філе, маленька баночка маринованої кукурудзи, сіль, перець, майонез, зелена цибулька. Капусту дрібно порізати, яйця зварити, порізати на кубики, 1 маленьке філе порізати на більші кубики і посмажити на сковороді. Порізати зелену цибульку, посолити, поперчити, всипати кукурудзу. Заправити майонезом. Все перемішати.


Салат з куркою і виноградом

Викладати шарами: на дно тарілки майонез і половинки винограду кишмиш, терті яйця, філе соломкою, тертий сир, половинки винограду. Кожен шар зміщувати майонезом, не солити, цибулі не давати.


Салат з куркою і сметанною заправкою

Філе і свіжі огірки порізати кубиками. Додати горошок, кріп, часник, сіль, перець. Заправити сметаною.


Салат з курятиною і яблуками

Викладати шарами: кисло-солодкі яблука кубиками (заправити невеликою кількістю майонезу), зелена цибуля (досить багато), сіточка з майонезу, курятина, майонез, терті варені яйця терті, майонез, тертий сир.
На бажання можна додати чипси з сиром .


Салат з курятиною і крекером

Викладати шарами: крекер, майонез, м’ясо, майонез, капуста, майонез, помідор і зелень.


Сала “Тенерифе”

Куряче філе нарізати, сир потерти, консервований ананас, шампіньйони (смажені або мариновані), майонез. Сестра ще додає варені яйця, мені краще без них.


Салат з філе, печерицями і помідорами

Сир твердий, відварене філе, печериці мариновані, помідори в однакових пропорціях, сіль і перець за смаком. Заправити майонезом.


Салат “Два м’яса”

1 філе варене, 1 стегенце копчене, 200-250 г сиру, 1 б. маринованих грибів, пучок петрушки (все нарізати кубиками, заправити майонезом).


Салат з курятиною, гранатом і горіхами

Викладати шарами: варена курка (кубиками), майонез, кубиком ананаси, майонез, тертий сир, майонез, засипати гранатом і подрібненими горіхами.


Салат “Яскравий”

Курка,  шампіньйони, морква по-корейськи, кукурудза і свіжий огірок, майонез, сіль, перець за смаком.


Салат з курятиною, перцем, грибами і фетою

Копчена грудка (або стегно), перець болгарський (жовтий і червоний), шампіньйони (посмажити недовго). Все порізати кубиками. Збризнути лимонним соком, полити оливковою олією (можна трішечки часнику видушити). Перемішати. Викласти на тарілку, зверху порізати шматочками фету, посипати волоськими горіхами (подрібленими) і ще порізаною зеленою цибулькою.


Салат “Буніто”

Викладати шарами: курка, майонез, корейська морква, майонез, сир твердий тертий, майонез, білки терті, майонез. жовтки терті.


Салат “Асторія”

З00 г копченої курки, 200 г маринованих шампіньйонів, 150 г болгарського перцю, 100 г мигдалю, омлет (2 яйця, 50 мл молока, зелень), майонез, часник. Курку порізати кубиком, перець соломкою, мигдаль розчавити (можна качалкою в пакеті). Підсмажити омлет і теплим скрутити в рулет, порізати.


Салат з філе, ківі та горіхами

Філе курки кубиком, подрібнені волоські горіхи, маринована цибуля, кукурудза, варені яйця, перемазати майонезом, зверху покласти спіральки з ківі і посипати горіхами.


Салат “Коханий чоловік”

Викладати шарами: копчене куряче філе (кубиками), тушені шампіньйони з цибулею, плавлений сирок, варене яйце (потерти і заправити майонезом з часником), прикрасити помідорами.


З листям салату, моцарелою і помідорами

Мікс листя салату, курка, сир моцарела і помідори чері, заправити кількома краплями лимонного соку, оливковою олією і французькою гірчицею.


Салат з горошком, кукурудзою і квасолею

Великий червоний болгарський перець (порізати тонкими смужками по всій довжині), по 1 б. горошку, кукурудзи і білої дрібної квасолі (без томату), варене філе (розібрати на волокна довжиною  як перець). Заправка: 2 п. гірчиці із зернами, олія, сіль.


Салат з курятини з хроном і родзинками

Викладати шарами: куряче філе, хрін тертий, родзинки, сир твердий тертий, яйця. Кожний шар поливати майонезом.


Салат з курятиною, фетою і салатом “Айсберг”

Айсберг, підсмажене в паніровці куряче філе, фета, чері і домашні сухарики. Заправка: сметана, соєвий соус та лимонний сік.


Салат з курятиною і чорносливом

Відварене куряче філе, огірок, твердий сир і чорнослив, все порізати кубиками і заправити майонезом, додати спеції за смаком (чорнослив попередньо залити кип’ятком). Можна додати болгарський перець і викладати на тарілку смужками, зверху посипати підсмаженими горіхами


“Тайський салат”

Куряче філе відварене, грейпфрут, зелена цибуля, соєвий соус, оливкова або інша олія, насіння кунжуту, трішки перцю чорного.


Салат «Вкусняшка»

М’ясо курки, тертий твердий сир, кукурудза, корінь селери (потертий на середню тертку), родзинки. Заправити майонезом. Оригінально, якщо поєднувати ніжніший сир і зелений шпинатний.


Салат з курятиною, грибами і чорносливом

Викладати шарами: філе курки, гриби смажені з цибулею, чорнослив, терте яйце, сир. Прикрасити виноградом або ківі.


Салат “Грильовий”

Перець болгарський, помідори, моркву, шампіньйони, цибулю порізати смужками, гриби крупніше, замаринувати у прованських травах і соєвому соусі та олії, і запекти в духовці. Філе обсмажити на пательні. Змішати, заправити соусом (соєвий соус, трішки гірчиці, меду, олії), посипати кунжутом.

Читайте також:

  • Салат-закуска з незвичайною заправкою у профітролях на святковий стіл

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook