Усі люблять торт “Наполеон”, але ніхто не любить довго возитися з його приготуванням. Адже замісити листкове тісто – це ще те випробування і танці з бубнами: треба багато разів розкочувати, класти у холодильник, а потім знову і знову повторювати… Забудьте про всі ці клопоти з приготуванням коржів для “Наполеона”! Пропонуємо вашій увазі перевірений рецепт лінивого французького листкового тіста для торта “Наполеона”. Він такий простий і швидкий, що пекти торт можна не тільки на свято – хоч кожен тиждень!
Ліниве французьке (листкове) тісто для торта “Наполеон”
- 900 г борошна, 500 г масла, 3 яйця, сіль, 400 г сметани.
Посікти масло з борошном і сіллю на дрібні крихти, додати сметану, яйця і швидко зібрати/склеїти тісто в кулю. Можна це також зробити міксером з насадкою до вимішування тіста (лопатка).
Поділити тісто на дві частини. Кожну загорнути в плівку і залишити в холодильнику на кілька годин. Добре це зробити на ніч.
Після того розкотити кожну частину до розмірів 25х35 см, наколоти вилкою і випікати в розігрітій до 200 ОС духовці 15 хв. Якщо не маєте можливості спекти два коржі відразу, тоді другий мусить почекати в холодильнику. Можна його ще додатково 2-3 рази скласти і розкотити. Я цього не роблю в цьому рецепті.
Змастити торт “Наполеон” можна заварним кремом, приготованим за улюбленим рецептом. Ось, наприклад, рецепт швидкого заварного крему, який готується у мікрохвильовці.
Рецепт і фото Таміли Новорольської
Читайте також:
- Просте листкове тісто для тортів, яке вдається у всіх. І бонус – рецепт яблучного крему