Інгредієнти:
На 5 кг шинки: 200 г солі (по 100 г на сухий і мокрий маринад), по 1 ч. ложці меленого перцю і цукру, 1 головка часнику, 5–6 лаврових листків, духмяний перець, гвоздика (до смаку).
Сухий маринад: 100 г солі, по 1 ч. ложці цукру і чорного перцю, подрібнений часник.
Усе змішати. М’ясо добре промити, обсушити, натерти сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 год. Потім зварити маринад з 2 л води, 100 г солі, лаврового листя, гвоздики, духмяного перцю. Довести до кипіння, охолодити, холодним маринадом залити м’ясо. Щодня перевертати. У цьому маринаді м’ясо можна тримати 1 тиждень. М’ясо витягнути з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) або пергамент чи рукав для випікання, закоптити або спекти.
Post Views: 100