Чи можна заморожувати торти, пляцки та інші десерти?

Багатьом знайома ситуація: готувалися до свята, напекли багато солодощів (тортів чи пляцків), але все не з'їли. Не викидати ж! Ми розповімо, які десерти можна заморожувати і як правильно це робити, щоб вони залишилися як свіжі.

Досвідчені господині запевнять, що деякі види випічки можна заморожувати і вона при цьому не змінює свого смаку, а після розморожування смакує, наче свіжа. Дехто спеціально пече більше пляцків і тортів, щоб скласти у морозилку на потім. Але заморожувати можна далеко не все і треба знати певні нюанси.

  • Заморожувати можна пляцки і торти, перемазані масляним або заварним кремом.
  • Кажуть, що розморожений “Спартак іще смачніший за свіжий.”
  • Для заморожування не підходить сметанний або крем зі збитих вершків, бо після танення він може розшаруватися.
  • Не варто заморожувати заливні чізкейки (з додаванням желатину), інакше після розморожуванням можуть зріднути.
  • Також можна заморожувати самі коржі, не перемазані кремом.
  • Перед заморожуванням торт потрібно порізати на порційні шматки, дуже щільно обгорнути у харчову плівку та кілька торбинок або скласти у контейнер, щоб десерти не набралися стороннього запаху.
  • Найкраще зберігати торти в окремій морозильній камері або принаймні у тій, де лежать овочі і фрукти, але не м’ясо.
  • Розморожувати торти і пляцки треба тільки в холодильнику (покласти на ніч, щоб поступово відтанули)!

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook