Щавель консервований без солі. Найпростіший рецепт. Роблю так вже 25 років – ніколи не зриває!

Це, мабуть, найпростіший рецепт консервування щавлю на зиму! Я користуюся ним уже 25 років. Банки ніколи не зриваються, а щавель не перекисає! А борщ ніколи не виходить пересолений, бо мій щавель без солі.

Консервований щавель без солі

Щавель порізати, за смаком можна додати різану зелень (кріп, петрушку, зелену цибульку). В каструлі довести до кипіння воду (десь 0,5 л, залежно від кількості щавлю), кидати в неї зелень. Перемішати, як закипить – діставати і перекладати в стерильні півлітрові баночки з мінімальною кількістю рідини. Закрутити і закутати. У цій самій воді можна приварювати наступні партії щавлю. 

Рецепт Ольги Супрун

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook