Пляцок шоколадно-горіховий з яблуком
Форма 24Х34 см.
Шоколадний корж: 8 яєць, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки борошна, 4 ст. ложки какао, 2 ч. ложки розпушувача, 0,5 скл. посічених горіхів.
Збити яйця до пишності, поступово всипаючи цукор. Збивати дуже пишної стійкої піни, мінімум 5 хв. Акуратно ввести борошно з розпушувачем, перемішати ложкою, додати січені горіхи. Викласти у застелену пергаментом форму, пекти при 170 ОС. Спекти 1 корж, охолодити і розрізати по горизонталі на 2 частини.
Горіховий корж: 200 г масла, 1 скл. цукру, 5 яєць, 1 скл. січених горіхів, 100 г потертого на тертці шоколаду, 200 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
Масло кімнатної температури добре збити з цукром, по-одному додавати яйця постійно збиваючи. Потім додати борошно з розпушувачем акуратно вимішати лопаткою, в кінці шоколад з горіхами. Тісто викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати 25 хв при 180 ОС.
Крем: 2 яйця, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 300 мл молока. Заварити, охолодити і збити з 400 г. масла.
Додатково: 4 яблука почистити, нарізати слайсами, засипати 1 скл. цукру, додати 1 скл. води і варити 5-10 хв до стану альденте.
Складати пляцок так: шоколадний корж, крем, яблука, крем, горіховий корж, крем, яблука, крем, шоколадний корж, полити глазур’ю, посипати горішками.
Рецепт і фото Оксани Новіцької. Замовити десерти у цієї господині можна тут