27 хитрощів на кухні, які має знати кожна господиня

Ви будете шоковані, як легко і просто станете справлятися навіть з найскладнішими завданнями на кухні. Головне, знати про ці прості хитрощі!

Секретні прийоми ефективних господинь:

1. Потрібно додати часник, але боїтеся зіпсувати смак страви? Натріть ним посуд. Ефект просто приголомшливий!

2. Залишилося темне пиво? Не поспішайте виливати його! Додайте в нього трохи соєвого соусу – маринад для м’яса готовий. А якщо ви бажаєте скуштувати найсмачніших тушкованих овочів, додайте в них так само трохи цього пінливого напою. Смак просто приголомшливий!

3. Занадто любите сіль і суп вийшов пересоленим? Скористайтеся ще бабусиним методом. Помістіть трохи крупи в марлю і занурте її в каструлю з супом. Під час приготування крупа витягне зайву сіль.

4. Любите печінку, але вона постійно виходить жорсткою? Вирішити цю невдачу можна за дві секунди. Необхідно просто додати сіль в кінці приготування страви, а не спочатку.

5. Починає пригоряти верхня частина пирога? Промокніть паперовий рушник водою і накрийте ним її!

6. Рис стане просто білосніжним, якщо додати в нього кілька крапель оцту під час приготування.

7. Треба акуратно нарізати варені яйця, а вони розсипаються? Просто занурте ніж в холодну воду.

8. Часто бульйон виходить мутним. Щоб уникнути цього варто додати в нього трохи льоду і довести всю консистенцію до кипіння.

9. Щоб квасоля не темніла під час варіння, її не варто накривати.

10. Хочете підвищити смакові якості фаршу? Додайте в нього сиру цибулю або картоплю, попередньо натерши їх на дрібній тертці.

11. Щоб підвищити ніжність яловичини, замаринуйте її перед приготуванням. Для цього підійде майонез. Досить залишити її в ньому на півгодини.

12. Щоб прибрати гіркоту з баклажана можна розрізати його на кілька частин і натерти сіллю. Нехай він постоїть хвилин п’ятнадцять. Потім його можна промити під проточною водою.

13. Помістіть мигдальні горіхи в окріп на кілька хвилин. Потім перекладіть в холодну воду. Після цих процедур його буде набагато легше чистити.

14. Готуєте крем на основі сметани? Додайте в нього сирий білок. Результат вас воістину вразить.

15. Щоб зробити смак кави більш яскравим, додайте в нього щіпку солі.

16. Хочете, щоб м’ясо під час запікання покрилося рум’яною скоринкою? Змастіть його коньяком, медом або соком граната!

17. Дуже добре пом’якшує м’ясо під час варіння бананова шкірка, яку варто помити і покласти в ємність, в якій вариться м’ясо.

18. Щоб шматочки яблук не збивалися в купу в святковому пирозі, обваляйте їх у борошні.

19. Подрібніть волоські горіхи і використовуйте їх замість панірувальних сухарів. Смак страви вас приємно здивує.

20. Щоб підвищити смакові якості кожного блюда, підігрійте або охолодіть посуд, в якій ви будете його подавати до столу. Наприклад, гарячий бульйон краще наливати в підігріті тарілки.

21. Перед подачею м’яса до столу, давайте йому трохи охолонути. Так його смак стане більш багатогранним.

22. Любите вінегрет? Додайте в нього трохи цукру і столову ложку молока. Смак просто чудовий!

23. Завжди пробуйте то, що ви готуєте. Це допоможе вам безпомилково визначати необхідну кількість солі і інших спецій.

24. Дуже добре підвищує смакові якості супу невелика кількість морквяного соку, яку варто додати в самому кінці процесу приготування. Таке блюдо стає ще і більш корисним.

25. Завжди тримайте всі ножі гострими. Побачите, наскільки простіше стане готувати!

26. Хочете надати овочевому салату пікантного смаку? Додайте в нього трохи ванілі!

27. Любите солоні або килотні страви? Замініть оцет і сіль на сік лимона. Таким чином їжа стане більш корисною, а смакові її якості тільки поліпшаться.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook