Торт “Цифра”
2 яйця, 200 г цукру, 2 ст. ложки меду, 50 г масла, 1 ч. ложка з чубком соди, 2 скл. борошна.
Яйця, цукор, мед і масло поставити на водяну баню, помішувати, щоб розчинився цукор. Потім додати 1 ч. ложку соди з гіркою. Тримати на водяній бані ще 10 хв, тоді додати 1 скл. просіяного борошна. Зняти з бані. Добре вимішати лопаткою, додати ще 1 скл. борошна, дати тісту охолодитися, замісити м’яке тісто, при потребі додати борошна. Розкочувати на пергаменті, вирізати потрібну цифру і випікати 5-7 хв при 200 ОС.
Крем: 300 г сиру маскарпоне або м’якого пастоподібного домашнього сиру, 100-150 г масла, 150–200 г цукрової пудри.
Сир збити з пудрою, додати масло і ще раз добре збити.
Рецепт і фото Оксани Новіцької. Замовити десерти у цієї господині можна тут
Вам також може сподобатися рецепт торта “Фереро Роше” з карамельним, кокосовим і шоколадним кремом