Можна запекти фаршировані курячі гомілки в листковому тісті https://rud.ua/consumer/recipe/drugi-stravy/kurka-v-tisti/, піцу з курячим філе або спробувати нові рецепти курячих рулетів.
Рулетики з листкового тіста з курячим філе і м’яким сиром
Листкове тісто, 2 курячих філе, 1 яйце, м’який сир, сіль, перець, кунжут.
- Готування листкового тіста – справа досить клопітка, тому краще взяти заморожене тісто ТМ «Рудь». А поки тісто буде розморожуватись при кімнатній температурі, саме час зайнятися м’ясом.
- Куряче філе очистити від плівки і жиру, потім гострим ножем акуратно розділити по товщині на два тонких пласта. Кожен пласт відбити дерев’яним молоточком. Щоб не пошкодити структуру м’яса, перед відбиванням покласти його в пакет-слайдер.
- Розкачати тісто качалкою. Якщо лист вдасться занадто широким, розрізати його таким чином, щоб ширина збігалася з довжиною відбитого пласта філе.
- Викласти філе на тісто, посолити, поперчити. Зверху на філе нанести сир.
- Підійде будь-який сир: маскарпоне, рікота або будь-який вершковий сир-крем. Сир наноситься не на всю поверхню філе, а ковбаскою на зовнішній край.
- Загорнути все таким чином, щоб сир опинився в центрі рулету. Розрізати на дві частини, щоб вийшло два рулетика.
- Повторити все з іншими частинами філе, повинно вийти 8 рулетиків.
- Викласти рулетики на змащене маслом деко, змастити їх яйцем і посипати кунжутом.
- Випікати в розігрітій духовці 30-40 хв при температурі 180-190 градусів.
Відкриті рулетики-«равлики» в бульйоні
Тісто: борошно, 1 яйце, 1 скл. води. Курячий фарш, 1 цибулина, курячий бульйон, лавровий лист, перець горошком, олія для обсмажування.
- Замісити тісто, як на пельмені. Можна взяти заморожене листкове бездріжджове тісто, але його попередньо слід розморозити при кімнатній температурі.
- Дрібно посікти цибулину (можна блендером) і змішати її з сирим фаршем.
- Розкачати тісто і нанести на нього рівним шаром фарш, залишивши по 1,5-2 см по краях для защипування.
- Акуратно згорнути рулет з тіста з фаршем і защипнути краї. Нарізати його кружечками довжиною по 4-5 см.
- Розігріти олію в глибокій сковорідці і обсмажити рулети з двох сторін в місцях зрізів. Таким чином вони стають схожі на равликів.
- Влити в сковорідку гарячий (краще киплячий) бульйон, додати в нього пару лаврових листочків і штук п’ять горошин чорного перцю. На кожного равлика можна покласти по дрібці тертої моркви.
- Тушкувати до повної готовності приблизно 15-20 хвилин.
Post Views: 30