Пляцок “Банановий”
Для тіста: 5 жовтків, 200 г цукру, 1 п. маргарину, 1 п. розпушувача, 3 скл. борошна.
Додатково: 0,5 скл. сирого немеленого маку, 3-4 яблука, 5 білків, 2 п. желе зі смаком ківі.
Крем: 300 г масла, 1 скл. пудри, 2 банани
Жовтки розтерти з цукром, додати м’який маргарин, борошно та порошок до печива. Замісити тісто й розділити на три частини: дві більші і одна менша. До меншої частини додати какао і поставити в морозилку. Розкачати одну частину білого тіста і спекти корж.
На другу розкачану частину тіста викласти дольки яблук, вмочених у мак. Білки збити з галареткою і викласти на яблука. Все затерти коричневим тістом і пекти 30 хв при температурі 180 градусів.
На нижній корж з яблуками викласти крем, а на крем – порізані пластинками банани, накрити коржем. Зверху прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527