Часто цю рибу подають як самостійну страву. Також її використовують для канапе або салатів. Ось чому на перший план виходить питання: «Хто ж буде чистити оселедець?». Охочих небагато, адже очистити рибу від усіх дрібних кісточок нелегко.
Ось простий спосіб, який допоможе отримати відокремлене від кісток філе за лічені хвилини.
Для приготування робочого місця, слід обгорнути дошку харчовою плівкою. Після цього не треба буде її довго відмивати.
Спершу слід відрізати хвіст та голову. Обережно розрізати черево та витягнути усі нутрощі. Також можна промокнути оселедець серветкою або одноразовим рушником. Після цього позбавитися від плівки.
Звільнивши на дошці достатньо місця, перевернути тушку і покласти її боком. Натиснути долонею на оселедець так, щоб він розпластався на дошці. Рибу необхідно обернути та спробувати знайти початок хребта з боку хвоста. Однією рукою притримати оселедець, а іншою – тягнути за хребет. На ньому залишаться всі кістки.
Після цього нарізати філе оселедця шматочками. Тепер можна не боятися, що під час частування комусь попадеться кістка.