Пляцок «Кориця»
Для тіста: 1 пачка маргарину, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки сметани, 6 жовтків, 1 ч. ложка порошку до печива, 1 ч. ложка амонію, 2 ст. ложки какао, борошно для замісу.
Начинка: 2 кг яблук, 2 пачки кориці, 6 білків, 1 пачка киселю польського, 1 скл. цукру, 200 г сиру, 200 г маку, 1 ст. ложка крохмалю, 2 яйця, 100 г масла, 1 пачка ванільного цукру.
Крем: 500 г масла, 1 пачка сирого згущеного молока, кілька крапель лимонного соку.
Тісто: з усіх інгредієнтів приготувати тісто і розділити його на дві частини. Одна частина повинна бути трохи більшою, а до меншої частини додати какао і покласти в морозильну камеру. Більшу частину тіста розділити на три частини, а меншу з какао – на дві частини.
Начинка: яблука порізати скибками і засипати цукром. Шість білків збити до густого стану і додати 1 скл. цукру, збити до однорідної маси і додати 1 упаковку вишневого киселю.
Корж з яблук: одну частину білого тіста розкачати і викласти на деко, розміром 24-25см, присипати корицею, викласти зверху яблука, масу з білків і затерти тістом з какао. Пекти при температурі 180°С до готовності.
Таких коржів має вийти два.
Корж з сиру: 700 г сиру перемолоти і додати 1 ст. ложку крохмалю розведеного в молоці, 100 г масла, 2 яйця і ваніль. Запарити і перемолоти мак. Додати 2 жовтки, 1 білок і 2 ст. ложки цукру. Викласти тісто, мак, а зверху – сир. Пекти при температурі 180°С.
Знизу покласти яблучний корж, перемазати кремом. Тоді покласти корж з сиру, знову перемазати кремом, а після цього знову корж з яблуками. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Марії Артим Пилат