Яблука в клярі

Не варто додавати цукру в кляр більше ніж потрібно, інакше під час обсмажування у фритюрі тісто буде надміру набувати підсмаженого кольору.

Інгредієнти:
8-10 яблук, 1 склянка борошна, 4 жовтки (у пісному варіанті замінити олією), чайна ложка цукру.

Для фритюру: олія.

Яблука почистити дуже тонким зрізом, акуратно вирізати серцевину, нарізати акуратними кружальцями.

Наколовши шматочок на виделку, обмякнути в кляр, опустити в киплячий фритюр. Обсмажувати з обох боків. Для кляру змішувати вказані компоненти й збивати 15 хвилин. Кляр має бути достатньо густим і добре обволікати яблука. Не варто додавати цукру в кляр більше ніж потрібно, інакше під час обсмажування у фритюрі тісто буде надміру набувати підсмаженого кольору, що зіпсує зовнішній вигляд страви. Яблука в клярі подавати до чаю, при цьому їх можна посипати корицею і цукровою пудрою.

Пісний варіант кляру передбачає заміну жовтків олією. Недарма церква передбачає поступове входження в піст протягом чотиритижневого підготовчого періоду. Але ще найбільш важливим є вихід з посту. Організм людини звикає до мінімуму їжі і, що найголовніше, до пісної їжі. Тому святковий пасхальний багатий стіл повинен радувати душу, і тут дуже доречним буде згадати слова фізіолога Павлова: “Не захоплюйся, але приділи належну увагу”.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook