Шоколадний торт на 1, 2, 3 – це базовий універсальний рецепт бісквіту. Він виходить пишний і дуже смачний. Можна робити шоколадний або білий. На його основі можна приготувати десятки тортів, тістечок та десертів. Рецепт дуже вдалий, перевірений!
Шоколадний торт на 1, 2, 3 від Енді Шефа
- 240 г борошна, 1,5 ч. ложки соди, 1 ч. ложка солі, 65 г какао, 200–300 г цукру, 2 яйця, 60 г масла або маргарину, 60 г олії, 1 ч. ложка ванільного цукру, 260 мл молока, 1 ст. ложка оцту (5%).
- Форма 16-20 см. На форму 24 см готувати 2–3 порції.
Змішати всі сухі складники, додати яйця, м’яке масло або маргарин, олію, молоко. Можна давати щось одне – або саме масло, або саму олію. Все добре збити міксером до однорідності, додати оцет, дуже швидко і коротко збити.
Налити тісто у змащену маслом і застелену пергаментом форму (не більше, ніж на половину, бо сильно росте). Випікати три 160 ОС 50–90 хв. Перші 40 хв духовку не відкривати. Пекти до сухої зубочистки. Можна пекти у мультиварці (з однієї порції виходить бісквіт приблизно 6 см заввишки).
Щойно корж відстане від стінок, перевернути його догори дном на решітку, дати повністю охолонути. Корж обгорнути харчовою плівкою, покласти в холодильник на 4 год–2 доби – тоді буде ще смачніший.
До речі, пекти можна і без какао, тільки треба додати на 65 г більше борошна. Виходить також пишний і гарний бісквіт!
Що можна приготувати на основі бісквіту 1,2,3
- Можна перемащувати будь-яким кремом, додати вишні, горіхи, чорнослив, ягоди, шоколад, карамель тощо, або просто полити зверху помадкою.
- Можна спекти тісто на великому деку і порізати на тістечка.
- Можна зробити торт “П’яна вишня”, “Панчо” тощо.
- Можна зробити основу під заливний чізкейк.
- Можна спекти мафіни.
Радимо також інші перевірені рецепти шоколадних тортів:
- Шоколадний торт (суперовий рецепт шоколадного бісквіта)
- Шоколадний торт без яєць з горіхово-кавовим кремом