Незвичайний ароматизатор для кімнати своїми руками

Як приємно заходити в дім і відчувати легкий запах цитрусових фруктів. Немає необхідності купувати дорогі ароматизатори для повітря, адже їх можна зробити і своїми руками!

Для роботи вам буде потрібно:

  • 2-4 кг апельсинів (залежно від того, ароматизатор якого розміру ви хочете отримати);
  • висушене лаврове листя;
  • дерев’яні намистини діаметром 15 мм і 20 мм;
  • голка з широким вушком;
  • бавовняна нитка;
  • декоративна кісточка;
  • ножиці.

Основна робота полягає в тому, щоб правильно висушити апельсини. Фрукти необхідно нарізати кільцями товщиною 5-7 мм. Важливо щоб шматочки вийшли однаковими, без потовщених або звужених країв. В іншому випадку не вийде висушити їх рівномірно. Кожне колечко необхідно промокнути за допомогою паперового рушника, що дозволить зайвій волозі вбратися і значно скоротить час сушіння.

Підготовлені шматочки апельсина необхідно розкласти на решітку або деко, застелене пергаментним папером, в один шар і поставити в попередньо розігріту до 140 градусів духовку на 5-7 годин.

Не намагайтеся скоротити час висушування апельсинів шляхом збільшення інтенсивності нагріву, так як це призведе до того, що шматочки апельсина просто згорять.

Як тільки апельсини висохнуть, можна переходити до збору незвичайного ароматизатора. Доброю ідеєю стане використання вощеного бавовняної нитки, так як вона не тільки досить щільна, але і зручна в роботі.

Відріжте нитку таким чином, щоб її довжина була в два рази більша, ніж бажана довжина вашої майбутньої гірлянди. Одягніть на нитку кісточку, а потім складіть нитку навпіл.

Почати збір ароматизатора можна, надівши на нитку кілька дерев’яних намистин. Далі за допомогою голки нанизуйте на нитку апельсини, лаврове листя і намистини в тому порядку, який подобається більше.

Закінчивши гірлянду, надівши на нитку кілька намистин. Зробіть петлю і закріпіть залишки нитки подвійним вузлом. За бажанням можете прикрасити ароматизатор оксамитовим бантом.

Якщо ви правильно висушіть апельсини, то такий ароматизатор прослужить довгі роки, головне – зберігайте його в сухому місці.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook