Горіховий торт з кавовим кремом (за рецептом Дарії Цвек)
Для коржів: 350 г борошна, 300 г масла (або маргарину), 250 г горіхів, 150 г цукру, 2 ст. ложки води. Для крему: 5 жовтків, 200 г цукру, 200 г масла, 1 скл. міцної натуральної кави.
Коржі. Горіхи подрібнити до стану борошна. Масло натерти, додати борошно, цукор, горіхи, влити воду і замісити тісто. Розділити його на чотири частини. Розкочувати на пергаменті, випікати до світло-золотистого кольору при температурі 170 ОС. Спечені коржі дуже крихкі.
Крем. Жовтки розтерти з цукром, влити каву, розмішати. Варити на водяні бані до запустіння, постійно помішуючи. Охолодити до кімнатної температури. Збити масло до пишності, по ложці ввести охололу заварну масу.
Перемазати коржі, обсипати шоколадними крихтами та січеними горіхами. Поставити в холодильник на 3-4 години.