“Апельсиновий” сік із гарбуза на зиму
7 кг гарбуза (вага м’якоті без шкірки і насіння), 15 л води, 8 апельсинів, 1,5 кг цукру, 2 ст. ложки лимонної кислоти.
Почистити гарбуз, видалити насіння, розрізати, покласти в каструлю, залити холодною водою, щоб покрила. Довести до кипіння. Розрізати навпіл апельсини, вичавити сік. І сік, і шкірку додати в киплячу масу. Після того, як гарбуз звариться, шкірку апельсинів дістати і викинути. Додати за смаком цукор і лимонну кислоту. Коли гарбуз добре звариться, дати трохи охолонути. Збити масу блендером (можна перетерти через сито). Довести до кипіння, зняти піну, розлити в стерилізовані банки і закрутити. Виходить 17 л соку з апельсиновим смаком.
Post Views: 75