Раніше, щоб приготувати густе яблучне повидло, я витрачала цілий день. Це жахливо незручно, забризкана вся плита, а якщо пригорить… Подумала: а чому не модернізувати старий бабусин рецепт? Навіщо перетирати яблука через сито, якщо є блендер? Навіщо годинами уварювати на плиті, постійно помішуючи, якщо є мікрохвильовка? Я трохи змінила рецепт і тепер готувати повидло – саме задоволення! І виходить воно набагато смачнішим, густішим та ароматнішим, ніж те, що готувала на плиті.
Яблука помити і порізати будь-якими шматочками (серцевину викинути). Чистити від шкірки не треба. Шматочки покласти в каструлю, додати води і поставити на найменший вогонь. На п’ятилітрову каструлю порізаних яблук беру 0,5 скл. води і варю 1,5 год. Іноді треба помішувати. Коли яблука стануть м’якими, подрібнити у блендері до пюре. Далі 0,5 л пюре налити у посуд для мі- крохвильвки, додати 200 г цукру, перемішати і поставити в мікро- хвильовку на 10 хв на максимальну потужність. Через 10 хв додати ще 200 г цукру, знову перемішати і поставити у мікрохвильовку на 20 хв. Повидло готове! Воно приємного бурштинового кольору, густе і дуже ароматне. Розкласти у стерилізовані сухі банки. Залишити банки відкритими до повного охолодження, а потім закрутити.
До речі, банки я стерилізую теж у мікрохвильовці. Це дуже зручно і швидко. На дно банки наливаю трохи води і ставлю в мікрохвильовку на максимальну потужність. Наприклад, три півлітрові баночки стерилізую 8 хв.
Рецептом поділилася Зінаїда КОРЧУК