Консервований кавун на зиму
- Інгредієнти: 1 солодкий кавун, вода питна, сіль, цукор, таблетка аспірину.
Як підготувати банки. Взяти 3-х літрові банки, ретельно вимити їх (краще з додаванням соди) і стерилізувати будь-яким способом.
Як нарізати кавун. Вимитий кавун розрізати на порційні шматочки (¼ частину кола). Після чого, кавунову кірку краще обрізати.
Отриманий м’якуш розкласти по банках, після чого залити окропом. Накрити кришечками. Залишити на хвилин 5-10.
Як приготувати маринад. Взяти ємність і злити в неї воду з банок.
Маринад готується в розрахунку 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі на одну 3-х літрову банку. Прокип’ятити отриманий розсіл 5 хвилин і розлити назад у банки. У кожну з 3-х літрових банок кладемо по 3 таблетки аспірину.
Загорнути банки та перевернути, закутати теплим покривалом до охолодження.
Радимо також прочитати:
-
Як зберегти кавун до Нового року та Різдва