Крем-сир із кефіру з зеленню
1 л кефіру (2,5-3,5%), 0,5 ч. ложки солі, 1 зубець часнику, по 0,3 ч. ложки меленого чорного і білого перцю, 1 ч. ложка посіченого кропу, 1 ч. ложка посіченого базиліку.
Покласти кефір у морозилку, заморозити. Зняти пакет, перекласти лід у сито, застелене марлею. Поставити над каструлею або мискою. Коли кефір повністю розтане, у марлі залишеться дуже ніжний крем-сир. Додати до нього спеції – і намазка готова! Дуже смакує з хлібцями, тостами або батоном. А також нею можна заправляти салати. Виходить близько 250 г. Сироватку, що утворилася, можна використовувати для приготування хліба, пирогів або млинців.
Post Views: 67