Хрумкі квашені (солені) огірки з горілкою
Рецепт 1
На дно банки: кріп, часник, зерна гірчиці, кучок пекучого перцю, кусочки хрону або листочок хрону (якщо маєте можливість, можна загорнути кожен огірок клаптиком листка хрону). Накласти огірки. Маринад: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 1 ст. л цукру.
Довести всі продукти для маринаду до кипіння і зразу ж кипячим маринадом залити огірки в банках, закрити пластмасовою, винести зразу до підвалу.
Рецепт 2. Огірки з горілкою
У банки накласти все так само, як у попередньому рецепті і зразу залити кипяченим маринадом.
Маринад: на 5 л води, 125 мл оцту, 300 г солі, 125 г горілки.
Залити огірки окропом і залишити на два дні, закривши пластмасовою кришкою. Через два дні закрутити металевою кришкою. Кришки з часом можуть здутися, але так повинно бути. Минулого року закривала грубими пластмасовими.
Рецептами поділилася Лариса Пошпур