Австралійський пляцок “Стигла вишня”
Основа: 210 г борошна, 50 г какао, 135 г масла, 150 г цукру, 1 яйце, 50 мл молока. Верхній шар: 125 г масла, 200 г цукру, 2 яйця, 90 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г кокосової стружки, 2 ст. ложки молока, 400 г вишень, 3 ст. ложки рому.
Вишні помити, дістати кісточки. Дно прямокутної форми застелити пергаментом, а боки змастити маслом. Духовку розігріти до 180 ОС.
Спочатку спекти нижній шар (основу). Какао змішати з борошном. Масло збити з цукром до пухкої консистенції, додати яйце і молоко й збивати до повного поєднання інгредієнтів. Додати сухі інгредієнти і збити все разом. Вигодить тісто, як дуже густа сметана, липке, накладається ложкою. Викласти тісто у підготовлену форму і розрівняти лопат-кою. Повинен вийти доволі тонкий шар тіста. Поставити в розігріту духовку і пекти 15-18 хв, щоб добре схопилося. Дістати з духовки і залишити його вистигати.
Вишні помістити в невеликий посуд й довести до кипіння. Зняти з вогню.
Для другого шару пляцка вершкове масло збити з цукром до пухкої консистенції. До масла додати по одному яйця і молоко й збивати до повного поєднання інгредієнтів. Кокосову стружку змішати з борошном та розпушувачем і додати до масла з яйцями й добре вимішати. Вишні добре відцідити та разом з ромом ( я його не додавала) додати до тіста. Вимішати все разом.
Викласти тісто на спечений шоколадний шар пляцка і знову поставити в розігріту духовку (180С). Пекти 40-50 хвилин, дістати пляцок з духовки і залишити на 10 хв у формі. Обережно дістати з форми і залити звичайним шоколадом на водяній бані або помадкою.
Рецепт від Вікторії Попін. Фото Оксани Дорош.