Буває так, що купивши собі нове взуття, ми приходимо до висновку, що трохи прогадали з розміром. На обмін пару можна віднести далеко не у всіх випадках. А що робити, якщо давно куплена пара всохла?
Можна стирати ноги в кров або випробувати народні методи. В хід часто йдуть вовняні шкарпетки. Але і такий метод разношування навряд чи можна назвати ідеальним.
І тут на виручку прийде звичайна картопля. Справа вся в тому, що у картоплі є прекрасні властивості, які допоможуть вам розтягнути вашу пару взуття.
Як це працює? Весь секрет у волозі, яка і сприяє розтяжці шкіри. Варто залишити картоплю у взутті на ніч. За цей час картопля підсохне, а волога вбереться в шкіру і зробить її більш м’якою.
Як скористатися хитрістю? Для цього необхідно очистити дві картоплини відповідного розміру. Далі картоплю слід обенути газетою або ж паперовим рушником. Тут важливо знати міру.
Загорнуту картоплю слід засунути в взуття, яке потрібно розтягнути. Залишити так все на ніч. Ось вам і секретна технологія. Такий спосіб легко допоможе вам зробити ваше взуття на розмір більшим. Крім того, картопля добре виводить запахи. Найкраще цей метод спрацьовує з шкіряним взуттям. Хоча і для тканинних моделей він також походить.