Якщо нікому полити вазони

Не завжди є можливість попросити когось про послугу і не дуже хочеться давати комусь ключі від свого помешкання.

Хто поллє вазони – одвічна проблема коли ви на тиждень-другий покидаєте домівку. Не завжди є можливість попросити когось про послугу і не дуже хочеться давати комусь ключі від свого помешкання. Та рішення є.

• Якщо їдете більше ніж на тиждень, а за рослинами нікому доглянути, обріжте бутони і квітки у квітучих рослин, хворі та уражені листочки, заберіть рослини із підвіконня (подалі від палючого сонця) і добре полийте.

• На кілька днів поставте рослини в миску з водою, заповнену на 1/3 висоти горщика.

• Полийте квіти, а потім обгорніть їх (разом із горщиком) просторими поліетиленовим пакетом і зав’яжіть. Зробіть маленькі отвори в декількох місцях, щоб рослина могла дихати.

• Можна забезпечити полив через ґніт. Знадобиться контейнер з водою і смужка вовняної або бавовняної тканини. Один кінець тканини вставити у ґрунт до половини горщика, а другий кінець – у миску з водою, яку треба поставити на підвищення. Дієвість цього методу можна перевірити за тиждень перед від’їздом.

• У якості автоматичного поливу використовують крапельниці. Один кінець крапельниці опускають у ємність з водою (її треба встановити вище горщиків), а другий застромити в землю і поступово відкоригувати потік води регулятором, що розміщений посередині крапельниці.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook