Кухонні лайфхаки для економії простору
Важливо мати на кухні достатню кількість простору, щоб розмістити всю необхідну техніку, при цьому залишити місце під готування.
Список корисних лайфхаків для економії простору:
- Щоб розмістити кухонне приладдя, використовуйте спеціальний стенд для інструментів.
- Якщо не вистачає робочої поверхні, то задійте раковину, поставивши на неї обробну дошку.
- Замість ящика в тумбі, яким ви рідко користуєтеся, додайте тримач для паперових рушників.
- Закріпіть на стіні магнітну смугу для ножів, вона значно звільнить місце без ремонту.
- На зворотний бік дверей шафок повісьте невеликі пластикові корзини для зберігання дрібниць.
- Під стелею спорудіть полиці і розмістіть там приладдя, яке рідко використовується.
- Розмістіть на кухні сервірувальні тарілки, які обертаються, це значно економить простір.
Лайфхаки для їжі
Є безліч хитрощів, що дозволяють, наприклад, швидко очистити, порізати продукти, розм’якшити різні жири та ін.
Перелік лайфхаків для їжі:
- Перевіряйте свіжість яєць ось так: опустіть продукт в ємність з водою, свіже яйце буде лежати на дні, тижневої давності – спливе нагору тупим кінцем, яйце у віці 2-3 тижні – стане перпендикулярно дну, старе – спливе на поверхню.
- Щоб витягти з лимона максимальну кількість соку, прокатайте його рукою по твердій поверхні.
- Щоб келих з вином став прохолодним, при цьому нерозбавленим, замість льоду покладіть кілька заморожених виноградинок.
- За допомогою столової ложки почистіть химерний за формою імбир.
- Складіть часник в ємність, щільно закрийте, добре струсіть – велика частина лушпиння відпаде сама при цій маніпуляції.
- Щоб не втекло молоко, покладіть на каструлю дерев’яну ложку.
- Одночасно розріжте кілька помідорів черрі за допомогою двох кришок або двох тарілок. Овочі покладіть між ними, легко притисніть і розріжте поперек.
- Свіжість печива зберігається довше, якщо воно лежить разом з частинкою яблука.
- Вершкове масло розм’якшується за допомогою скляного келиха. Для цього келих потрібно потримати кілька хвилин під гарячою водою, після чого накрити ним шматочок масла.
- Багато господинь стикаються з такою проблемою, як шкаралупа в щойно розбитому яйці. Діставайте шкарлупки мокрими пальцями, частинки легко до них прилипнуть.
- Використовуйте зубну нитку, щоб розрізати пиріг. Це альтернативний спосіб нарізати десерти, м’які сири без ножа. Щоб не зіпсувати смак страви, використовуйте нитки без запаху.
- Вичавлюйте лимонний сік, використовуючи щипці, які можна знайти практично на кожній кухні.
Поради для прибирання
Існують і лайфхаки для господинь, які допоможуть швидше і ефективніше впоратися з прибиранням будинку:
- Якщо погано очищати дошку для нарізвння, то в ній будуть розмножуватися бактерії. Щоб цьому запобігти, розріжте навпіл лимон, зріз вмочіть у сіль, добре натріть ним дошку, прополощіть.
- Звичайна кухонна сіль допомагає очищати нагар зі сковорідок, накип всередині чайника.
- При частому використанні або при підборі неправильних засобів для чищення вироби з нержавіючої сталі стають тьмяними. Щоб повернути їм блиск, змішайте воду з оцтом в рівних пропорціях, розпиліть розчин на поверхні і протріть.
Ідеї для зберігання продуктів
Лайфкахи, що спрощують зберігання продуктів на кухні:
- Якщо ви часто користуєтеся крупами або макаронними виробами, то розмістіть на стіні ряд продовольчих контейнерів.
- Закріпіть канцелярські прищіпки на решітці холодильника і складайте пляшки, не боячись, що вони скотяться і розіб’ються, нашкодять іншим продуктам.
- Тримайте в морозилці невелику кількість пельменів, вареників в пакетах, це допоможе в ситуації, коли зовсім немає часу на готування.
- Зберігайте заморожені овочі, це дозволить швидко приготувати гарнір або овочевий суп.
- Картонний лоток для яєць допоможе у зберіганні упаковок з кетчупом і гірчицею.
- Прозорі контейнери для продуктів допоможуть організувати зберігання в холодильнику, потрібний інгредієнт або страву не потрібно буде шукати по всіх контейнерах.
- Щоб зберегти свіжість бананів, щільно обмотайте корінець харчовою плівкою.
- Щоб яйця довше залишалися свіжими, перед відправкою в холодильник змастіть їх рослинною олією.
- Не викидайте злегка мляву зелень, її можна використовувати, знаючи такий секрет: дрібно наріжте зелень, складіть у форми для льоду, залийте оливковою олією або розтопленим вершковим маслом, заморозьте. Кубики надалі застосовуйте в ролі заправки для супів, салатів.
Post Views: 53