У будинку завелися таргани? Допоможе борна кислота

Сусідства з тарганами у власному затишному і красивому будинку не потерпить жодна нормальна людина. Ці комахи не тільки недоречні для комфортного проживання, а й можуть завдати певної шкоди здоров’ю і навколишнім предметам. Ми розповімо, як позбутись від таких "сусідів".

Таргани здатні зіпсувати запаси продуктів, рознести бактерії по всьому будинку, посприяти зараженню глистами молодше покоління родини, привести в непридатність будь-які шкіряні вироби домочадців і кімнатні рослини.

Основними причинами появи неочікуваних гостей є:

  • Міграція з сусідніх приміщень.
  • Сусідство з неохайними громадянами, які не піклуються про регулярне прибирання і винесення сміття.
  • Перевезення комах в особистих речах з туристичних поїздок або після поїздок в гості до родичів або знайомих.
  • Через каналізаційні системи.
  • При проведенні дезіфекційних заходів у сусідніх приміщеннях.
  • З замовленою їжею і напоями з закладів швидкого харчування, які мало звертають увагу на санітарні норми при приготуванні їжі.

Швидке розмноження забезпечується за рахунок неохайності господарів. І досить принести з гостей тільки одну – дві особини, як в найближчому майбутньому по квартирі гулятиме ціла армія тарганів. Основним місцем проживання вони вибирають кухню, де найпростіше знайти собі прожиток в сміттєвому відрі або раковині з брудним посудом. Вони не гребують ніякими видами їжі – від хлібних крихт на столі, до м’яса в холодильнику. Живучості тарганів можна тільки позаздрити. Навіть втративши голову, вони можуть існувати до 10 днів, стійкі до більшої частини хімічних реагентів і радіації.

Найбільш гостро проблема тарганів завжди стояла в місцях компактного проживання людей, тобто в гуртожитках і комунальних квартирах. Саме там і помітили, що таргани як вогню бояться борної кислоти. Цей недорогий народний засіб можна придбати в аптеці. І хоча ця хімічна речовина не вбиває тарганів миттєво, вона завдає їм сильний свербіж і біль.

При зустрічі з родичами, заражені комахи передають їм частки кислоти, і ті починають відчувати ці неприємні відчуття. В результаті, таргани на кухні, або загинуть від відсутність води, або залишать приміщення. Обробляти кислотою слід ділянки найбільшого скупчення комах: місця за плінтусом, вентиляційні канали, ящики столів, ділянки біля сміттєвого відра і унітазу.

Крім того, відомий ще один метод боротьби з тарганами за допомогою борної кислоти в домашніх умовах. Для нього нам знадобляться варені яйця і картопля, які ми подрібнюємо і змішуємо з додаванням борної кислоти. З цієї суміші формуємо невеличкі кульки. Давши кулькам підсохнути, розкладаємо їх у приміщенні. Особливу увагу необхідно звернути, знову ж таки, на місця скупчення тарганів в кімнаті.

Найбільш ефективно кульки для вбивства тарганів будуть працювати вночі, тому в денний час їх можна прибирати – і квартира буде виглядати затишніше, і ви не роздушите їх випадково. Цей метод позбавлення від тарганів з житла працює дуже просто – запах їжі маскує неприємну для таргана борну кислоту і комаха підходить оглянути приманку. Тарган доторкається до приманки вусиками, і несе заразу в своє гніздо. Після цього, «сім’ю» тарганів можна вважати приреченою.

Чим більше кульок з приманкою ви залишите в приміщенні, тим більше комах наткнеться на них, і тим швидше ви позбудетеся від небажаних «сусідів». Навіть після того, як ви виведете тарганів з квартири, не зайвим буде залишити кілька кульок з приманкою в непомітних місцях. Наприклад, у вентиляційному отворі. Адже може бути, що ваші сусіди не такі педантичні в боротьбі з тарганами.

Варто зазначити, що безсумнівним плюсом борної кислоти є висока ефективність і безпека для людини і домашніх тварин. У той же час до мінусів можна віднести те, що результату доведеться чекати до чотирьох тижнів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook