Захистіть свій сад від шкідників! Коли і чим обробляти дерева?

З настанням весни на заміських ділянках прокидається безліч шкідників, а також починають з’являтися хвороби дерев. Читайте далі, і ви дізнаєтеся, як правильно обробити сад ранньою весною.

Починати обробку саду слід з огляду всіх рослин на Вашій ділянці. Очистіть стовбури дерев від відмороженої кори, обріжте всохлі і пошкоджені гілки. Якщо необхідно, то крім оздоровчої обрізки рослин, проведіть і формуючу. Приміром, сформуйте крону на молодій яблуні. Всі місця зрізу обробіть садовим варом.

Далі проведіть профілактичне обприскування проти хвороб. Візьміть для цього бордоську суміш або мідний купорос. Проти яблуневого квіткоїда підійде децис і кінмікс.

Щоб знищити жуків-довгоносиків, які з приходом весни почнуть залазити на всі ваші дерева в саду, зробіть спеціальні пояси. Покропіть їх дустами ДДТ (дихлордифенилтрихлорметилметан) або гексахлораном. Коли жуки будуть заповзати на рослини, то потраплять на ці пояси, обмажутся хімікатими і загинуть. Пояси слід знімати після закінчення цвітіння.

Проти гусениць і шкідливих метеликів також підійде ДДТ. Якщо на своїй ділянці Ви виявили медяницу, то приготуйте розчин нікотин-сульфату або навіть анабазин-сульфату. Візьміть всього 15 гр на 10 л води, також рекомендують додати подвійну кількість мила.
Паршу, а також інші грибні захворювання плодових дерев виводять з допомогою 1% бордоської рідини.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook