Гарбузовий кекс з яблучним мусом
100 мл олії, 300 г гарбузового пюре, 1/4 ч. ложки солі, 115 г кефіру, кислого молока або сметани, 300 г цукру, 4 яйця, 320 г борошна, 2,5 ч. ложки розпушувача, 0,5 ч. ложки соди, 3/4 ч. ложки меленого імбиру, 1 ч. ложка меленої кориці, 1/4 ч. ложки меленої гвоздики, 3/4 ч. ложки меленого мускатного горіха.
Для мусу: 1 кг яблук, 2 п. желе різних смаків і кольорів.
- У кисле молоко додати соду і перемішати. Гарбузове пюре, сіль , цукор , кефір і олію змішати міксером на низькій швидкості (можна і вручну). Додати по одному яйцю, перемішуючи до однорідності.
- Борошно, розпушувач і спеції перемішати і просіяти. Можна готувати без спецій, теж смачно.
- На низькій швидкості вмішати в рідку масу суміш борошна з розпушувачем, у два прийоми.
- Випікати у духовці 30–35 хв (форма 26 см) при 175–180 °C (готовність перевірити дерев’яною паличкою, тісто готове, якщо не липне) або у мультиварці 55–60 хв.
- для мусу яблука почистити, натерти або перемолоти у блендері, зварити, щоб були м’які. Гаряче пюре поділити на дві рівні частини: в одну додати червоне желе, а в іншу – зелене. Гарячим желе перемазати коржі. Або желе трохи охолодити і збити міксером до пухкості, а потім перемазати кекс.
- До речі, цей кекс смачний навіть без крему.
Рецепт гарбузового коржа від Юлії з julycupcakes , а крем з просторів інтернету
Post Views: 27